• Home
  • Recipes
  • Rețetă de fursecuri de Crăciun cu ovăz și goji

Rețetă de fursecuri de Crăciun cu ovăz și goji

Ingredients

  • Pentru fursecuri:

  • Pentru ornare:

Directions

Aceste fursecuri cu ovăz și goji sunt modalitatea perfectă de a vă bucura de festivitățile de Crăciun fără a compromite un stil de viață sănătos. Utilizarea ovăzului bogat din punct de vedere nutrițional oferă acces la o sursă foarte bogată în fibre. Spre deosebire de majoritatea fursecurilor care au un conținut ridicat de grăsimi saturate, aceste fursecuri folosesc unt de nuci, care reprezintă o sursă de grăsimi nesaturate, bune pentru inimă și un supliment de proteine. Utilizarea unei banane proaspete adaugă o aromă încântătoare și dulceață naturală și este bogată în nutrienți precum potasiul. Acoperirea fursecurilor cu ciocolată neagră oferă o savoare deosebită. Iubitorii de ciocolată vor fi încântați să afle că cacao oferă substanțe chimice vegetale benefice pentru sănătate, cum ar fi flavonolii, care au proprietăți antioxidante. Ciocolata neagră are o concentrație mult mai mare a acestor flavonoli în comparație cu laptele și un conținut mai scăzut de zahăr. La final, presărând pe aceste fursecuri fructe de goji și fistic se obțin aspectul colorat festiv și un plus de nutrienți. De exemplu, fructele de goji sunt bogate în antioxidanți, în timp ce fisticul este bogat în proteine și fibre. Această rețetă folosește mașina de făcut pâine Panasonic SD-YR2550 pentru a frământa aluatul, ceea ce face viața mult mai ușoară. Bucurați-vă de fursecuri aurii perfect coapte folosind cuptorul combinat Panasonic NN-CS89, iar cu raftul dublu, puteți face un lot mare chiar la timp pentru Crăciun! 

Share

Ingredients

Adjust Servings:
Pentru fursecuri:
90g de terci de ovăz ușor măcinat
100g de unt de arahide 100% crocant
1 banană coaptă (aproximativ 100g)
20g miere
1 linguriță scorţişoară
1/2 linguriță de nucşoară
Pentru ornare:
100g de ciocolată de gătitneagră
fistic (1-2 bucăți per fursec), zdrobit fin folosind dosul unui sucitor
3-4 fructe de goji per fursec

Steps

1

Zdrobiți banana cu o furculiță într-un castron mare până se formează un piure. Adăugați în tava de pâine împreună cu restul ingredientelor pentru fursecuri. Puneți tava de pâine în mașina de făcut pâine Panasonic SD-YR2550. Selectați meniul 29 (frământare prăjituri) și frământați timp de 5 minute până se formează un aluat.

2

Folosind o lingură de înghețată, scoateți aluatul pe tăvile cuptorului combinat Panasonic NN-CS89 în porții egale. Folosind palmele, rulați aluatul foarte ușor în bile (va fi lipicios), apoi aplatizați în formă de fursec. Coaceți fursecurile în cuptorul combinat la 180 de grade Celsius timp de 30 de minute.

3

Când fursecurile devin aurii se lasă deoparte să se răcească. Rupeți ciocolata neagră în bucăți, puneți-o într-o oală mică și apoi la microunde la setarea „minim” timp de 1-2 minute sau până se topește. Se amestecă la jumătate.

4

Înmuiați jumătate din fiecare biscuit în ciocolată și puneți-l pe tava tapetată cu hârtie de copt. Decorați cu fructe de goji (3-4 pe fursec) și cu fisticul zdrobit pe partea cu ciocolată. Puneți la frigider să se întărească timp de 5 minute, apoi savurați!

Enjoy

Rate this recipe

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Pentru fursecuri:
90g de terci de ovăz ușor măcinat
100g de unt de arahide 100% crocant
1 banană coaptă (aproximativ 100g)
20g miere
1 linguriță scorţişoară
1/2 linguriță de nucşoară
Pentru ornare:
100g de ciocolată de gătitneagră
fistic (1-2 bucăți per fursec), zdrobit fin folosind dosul unui sucitor
3-4 fructe de goji per fursec

Nutritional information

(per serving)

128
Calorii
13.2g
Carbohidraţi
7.3g
Grăsimi
3.3g
Proteine
34.2mg
Sodiu
7.2g
Zahăr
1.5g
Fibre

Lily Soutter

Lily Soutter

Lily Soutter is a leading London nutritionist BSc MSc ANutr. Her extensive knowledge of the science of food and health enables her to regularly write for national press and feature on prime-time TV shows. Lily’s passion is to simplify the science around nutrition, to provide health hacks and smarter eating strategies that empower people to enjoy a healthy and successful lifestyle.